bTV Стотици български превозвачи излязоха на протест в Брюксел. С жълти жилетки

...
bTV
Стотици български превозвачи излязоха на протест в Брюксел. С жълти жилетки
Коментари Харесай

Стотици български превозвачи с жълти жилетки излязоха на протест в Брюксел

bTV Стотици български превозвачи излязоха на митинг в Брюксел. С жълти жилетки и трикольори те се афишират срещу приемането на пакета " Мобилност " – 1, по-известни, като проектът " Макрон ". Към недоволството на нашите водачи се причислиха и техни сътрудници от Източна Европа.

В 4ч. сутринта протестиращите окупираха Летище София. Вместо със своите камиони превозвачите потеглиха за Брюксел със самолети.

" Отиваме да си отстояваме правата. Това с пакета Макрон е цялостна нелепост. Не сме единствено ние. И от другите страни са с нас ", разяснява един от протестиращите водачи.

На площад " Шуман " в белгийската столица ги чакаха сътрудниците им с камиони, подготвени за митинг. Оттам поеха пешком към европарламента на площад " Люксембург ". Протестът е кротичък и минава без напрежение. Не се възнамерява да бъдат блокирани пътни артерии.

Според българските превозвачи, новите условия ще съсипят бизнеса им като ги създадат неконкурентноспособни. С сътрудниците си от Румъния, водачите упорстват за анулация на най-малко две от точките в пакета " Макрон " – връщането на камионите в страната, в която са регистрирани на всеки две седмици и наложителната 45-часова отмора на седмица, която би трябвало да се прави отвън кабината на транспортното средство.

" Мисля, че ще правят отстъпка и точките, които ни интересуват ще отпаднат. Европа и депутатите стартират да се усещат какво са създали ", сподели Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на превозвачите.

Днес Транспортната комисия в Европейския парламент стартира полемиката по измененията.

Протестът е подсилен и от транспортния ни министър Росен Желязков, както и от цялата ни администрация в Европарламента.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР